sobota, 28 marca 2015

Moja dieta: alternatywa dla jajecznicy, czyli muffiny jajeczne

Zainspirowana ostatnimi przepisami mojego ulubionego kulinarnego blogu "kwestia smaku",
postanowiłam zrobić swoją wersję jajecznych muffinów.
NIEBO W GĘBIE!!!
I co dla mnie ważne- bardzo szybkie w przygotowaniu;)
Polecam każdemu na pyszne, pożywne śniadanie.



wartości odżywcze (całość):

137 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 2 g
tłuszcze: 8 g








Składniki:

1 całe jajko
2 białka jajka
cukinia świeża ok 20 g
szpinak mrożony ok 30 g
ser kozi- ok 15 g 
pomidor- 3 małe plasterki

Podsmażam lekko szpinak, by wyciekła z niego woda.
Na tarce o grubych oczkach ścieram cukinię.
W misce mieszam podsmażony szpinak z cukinią, jajkiem, białkami i odrobiną sera koziego.
Wlewam do silikonowych foremek do muffinek.
Na wierzch każdej foremki dodaję jeszcze po plasterku pomidora.
Wkładam na ok 15 min do rozgrzanego do 180 stopni pieca.

Smacznego! ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz